top of page

Motocross radat ja niillä toimiminenTehokas motocross valmennusMotocross radat Suomessa


Suomessa motocross radat ovat pääosin sorapohjaisia, eli niin sanottuja hiekkaratoja. Motocrossareiden kesken radat jaetaan savi -ja hiekkaratoihin, mutta ne jakautuvat vielä pienempiin kategorioihin radan pohjamateriaalin ja profiilin perusteella. Suomessa motocross radat ovat pääosin "kovia hiekkaratoja" mutta toki täältä löytyy myös pehmeitä hiekkaratoja, sekä muutama kovapohjainen savirata.
Radoilla toimiminen


Meidän kaikkien turvallisuuden takaamiseksi on erityisen tärkeää, että jokainen radalla oleva kuljettaja ja katsoja noudattavat rata-alueen yleisiä sääntöjä. Radalle tullessa sinun tulee joko käydä kerhotaloilla, tai katsoa toimintaohjeet moottorikerhon nettisivuilta. Ohessa on listattu rataetiketistä:


Tarkista radan aukioloaika

Näet ratojen aukioloajat kerhon nettisivuilta tai Facebook sivuilta. Useat radat ovat aktiivisia Facebookissa, jolloin saat ajankohtaisen tiedon radan kunnosta. Motocross rata-info ryhmään kannattaa myös liittyä!

Maksa ratamaksu
Tarkista radan ajosuunta
Katso sopiva väli radalle mennessä
Aja omaa ajoasi
Älä pysähdy radalle
Mitä jos kaadut?
Mitä jos näet radalla kaatuneen?
Varikolla ajaminen
Radan oikominen
Pyörän peseminen


Nummen motocrossrata


Suomen parhaat motocross radatRatojen arvostelu perustuu pääosin henkilökohtaisiin mielipiteisiin. Tässä on top 10 lista ja perustelut, miksi nämä radat kuuluvat Suomen parhaiden ratojen joukkoon minun mielestäni. Järjestys on satunnainen.1. Vantaan vauhtikeskus

avoinna joka päivä, huolletaan kaksi kertaa viikossa, järjestetty arvokilpailuja, radan profiili soveltuu myös aloittelijoille, rata-alueella on kaksi lasten rataa. Vantaan rata sijaitsee aivan lentokentän vieressä.


2. Hyvinkään moottorikerho

avoinna useana päivänä viikossa, rataa huolletaan säännöllisesti, pehmeää hiekkaa, Motocrossin MM-sarjan osakilpailu järjestettiin Hyvinkäällä 2022.


3. Sipoon motocrossrata

rata soveltuu erityisen hyvin harrastajille, sillä se on pohjaltaan kovaa hiekkaa. Rata on myös usein sileä ja myös kokemattomampi kuljettaja saa vauhtia Sipoon radalla. Muut huomiot: isoja hyppyjä & pesupaikka.


4. Nummen motocrossrata

yksi harrastajien suosikkiradoista. Edullinen ratamaksu, helppo rataprofiili ja huolletaan usein. Möyhennetään kevyesti, jolloin muodostuu matalia valleja. Miinuksena radan niukka aukioloaika.


5. Alavus

SM-motocross sarjan kestosuosikki. Rata, jossa on Suomen suurimmat korkeuserot ja legendaarinen Alavuden alamäki. Materiaali on pehmeää hiekkaa ja radalla on jyrkkiä hyppyjä. Kokemuksen arvoinen rata!


6. Siilinjärvi

Siilinjärvellä on myös korkeuseroja, muutama isompi mäki, vaihteleva rataprofiili ja materiaali on pehmeää hiekkaa. Yleisöstä näkee lähes koko radan!


7. Kaanaa Center

Tampereen motocrossin rata, joka antaa haastetta jokaiselle kuljettajalle. Pehmeää hiekkaa, hyppyjä, pattisuora ja nopeita suoria! Mikäli etsit kuntohaastetta ensi kesälle, käy Kaanaassa hellepäivänä!


8. Kokemäki

harrastaystävällinen rata, jossa on vaihteleva profiili. Risteen crossiradalla on metsäistä fiilistä, aaltopattia ja isoja hyppyjä, hyvän ajoviikonlopun varma valinta!


9. Karkkila

pitäähän se listalla yksi saviratakin olla! Karkkila on usein SM-sarjan ensimmäisen osakilpailun järjestäjä. Radalla pääsee kokeilemaan pitoja saviradalla ja ottamaan vauhtia pitkillä suorilla,


10. Miehikkälä

soveltuu pitkän viikonlopun viettoon yhdessä kaveriporukan kanssa. Monipuolinen rata, josta nauttii niin aloittava harrastaja, kuin GP-kuljettajakin. Hyvät fasiliteetit ja mukava paikka viettää aikaa.Moni muukin rata olisi ansainnut päästä tähän listalle, sillä Suomessa on paljon kokemisen arvoisia ratoja. Kannattaa kesälomalla ottaa pyörä mukaan ja tehdä kiertue johonkin maakuntaan! Radoista löytyy todella hyvin infoa kerhojen nettisivuilta ja motocross rata-info ryhmästä Facebookissa.Tarkempia vinkkejä radoilla toimimiseen löytyy kurssialustalta!
46 katselukertaa0 kommenttia
bottom of page